Razcvet zborovskega gibanja na našem konservatoriju sega v leto 2010, ko je skladatelj in dirigent Ambrož Čopi prevzel vodstvo zbora. Po štirih letih rastoče kvalitete in visokih uvrstitvah na tekmovanjih je bila sprejeta odločitev, da se zbor razdeli v dve skupini. Zbor KGBL, katerega člani so vsi, ki ne obiskujejo šolskih orkestrov, in Komorni zbor KGBL, ki ga sestavlja približno 40 pevcev, ki si želijo večjih izzivov, nadgradnje vokalno tehničnih znanj in petja zahtevnejše zborovske literature na višji kakovostni ravni. Komorni zbor redno sodeluje z vokalnima pedagoginjama Edito Garčević Koželj in Tatjano Vasle.

Oddelek
Modul A - Glasbenoteoretični predmeti
Modul B - Petje, Klavir, Kitara, harfa, citre

Članstvo
Obvezno od 2. letnika

Velikost zbora
do 40 dijakov

Repertoar Komornega zbora je raznolik, žanrsko in stilno, od renesanse do sodobne glasbe. Posebna pozornost pri sestavi programov je posvečena glasbi sodobnih slovenskih skladateljev. V zadnjih treh letih je zbor naročil skladbe eminentnim slovenskim skladateljem, kot so Lojze Lebič, Tadeja Vulc, Damijan Močnik, Črt Sojar Voglar, Peter Šavli, Andrej Makor, Tine Bec, Matej Kastelic, Klara Mlakar, Jan Triler in Federica Lo Pinto…  njihove skladbe Komorni zbor izvaja z velikimi uspehi na koncertnih in tekmovalnih odrih doma in v tujini.

Komorni zbor KGBL se je z velikimi uspehi predstavil na mednarodnem tekmovanju v Talinu (Estonija, 2015), kjer je v kategoriji komornih zborov dosegel drugo, med mešanimi zbori pa tretje mesto, na mednarodnem tekmovanju v Moskvi (Rusija, 2016) je prejel veliko nagrado, istega leta pa dosegel še prvo mesto med mešanimi zbori in bil najvišje uvrščeni zbor slovenskega zborovskega tekmovanja Naša pesem v Mariboru leta 2016.

Še posebej uspešno za zbor je bilo leto 2017. Na mednarodnem zborovskem tekmovanju Gallus - Maribor je bil Komorni zbor KGBL med vrhunskimi zbori uvrščen v finale tekmovanja, kjer je dosegel drugo mesto, na mednarodnem tekmovanju v Tolosi (Španija) je v polifoniji prejel prvo mesto, v folklori pa drugo mesto. Leta 2019 je na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Corku (Irska) postal absolutni zmagovalec, med epidemijo pa je se je leta 2021 udeležil virtualnega tekmovanja World choir festival v Hongkongu in prejel zlato priznanje.

Zbor se je uspešno predstavil na abonmajskih koncertih in festivalih po Sloveniji, na Festivalu Europa cantat v Ljubljani (2021) ter tujini: Stockholm (Švedska, 2016), Borja, Ordizia, Getxo, Doneztebe (Španija, 2017), Mednarodni zborovski festival Basel (Švica, 2018), Mednarodni zborovski festival Tajpej (Tajvan, 2018) in Peking (Kitajska, 2018), Torino (Italija, 2021), Florilege Vocal de Tours (Francija, 2022), Voces of Spirit (Avstrija, 2022) in Budapest Choral Festival (Madžarska, 2023), kjer je sodeloval tudi pri izvedbi Mozartovega Requiema. Poleti 2023 je bil zbor povabljen na prestižne festivale, kot so Festival Laureates v Provansi (Francija, 2023), Taipei Choral Festival (Tajvan, 2023), kjer je sodeloval tudi pri izvedbi Mendelsonovega Elije ter Mednarodno tekmovanje Guido D'Arezzo (Italija, 2023), kjer je na otvoritvenem koncertu predstavil sodobno slovensko ustvarjalnost.

Kot demonstracijski zbor je sodeloval na finalu mednarodnega dirigentskega tekmovanja Aegis carminis (2019, 2021, 2023) ter dveh mojstrskih tečajih za dirigente v Pervezi in Arezzu.

Komorni zbor KGBL je izdal dve zgoščenki: Credo (2018) in Timeless (2020). Zadnjo Ubi caritas et amor (2022) s skladbami Tineta Beca pa v sodelovanju z APZ Univerze na Primorskem.

Prihajajoče prireditve

Trenutno ni dogodkov.