Klavir, nesporni kralj med instrumenti, je s svojo široko paleto izraznih možnosti in bogato zakladnico literature vseh slogovnih obdobij pomemben nosilec razvoja klasične glasbe, pianist pa glasbenik, ki deluje na največ različnih področjih. Je solist koncertant, komorni glasbenik, korepetitor in klavirski pedagog. Vse to so izzivi, pred katere smo postavljeni tako profesorji kot tudi dijaki, ki prve korake v svet profesionalne klavirske igre naredijo ravno na naši srednji glasbeni šoli.

Profesorji pianisti se zavedamo, da je delo na srednji stopnji izjemno kompleksno, zahtevno in odgovorno. Mlade pianiste vzpodbujamo, da kar najbolje izkoristijo svoj umetniški potencial, zato jih želimo naučiti vseh komponent klavirske igre in jim odpreti vpogled v široko razumevanje glasbene umetnosti ter jih ob koncu šolanja pripraviti za nadaljnji študij na visokih šolah doma in v tujini.

V več desetletjih smo s strokovnim in požrtvovalnim delom uspeli vzgojiti mnogo generacij mladih pianistov, ki so  končali študij na domači ali na tujih glasbenih akademijah, mnogi med njimi so danes odlični koncertanti, komorni glasbeniki in seveda priznani klavirski pedagogi.

Med dosežki naših dijakov zasedajo pomembno mesto številne osvojene nagrade na domačih in mednarodnih pianističnih tekmovanjih, nastopi s Simfoničnim orkestrom našega konservatorija, sodelovanje pri projektih v organizaciji Društva klavirskih pedagogov Slovenije EPTA, Glasbene mladine ljubljanske in številni drugi.

Želimo si, da bodo dosedanje uspehe klavirskega oddelka nadaljevale in nadgradile tudi prihodnje generacije mladih pianistov.

Prihajajoče prireditve

Trenutno ni dogodkov.