Simfonični orkester naše srednje šole deluje vse od ustanovitve šole leta 1953. Njegov namen je uvajati dijake v orkestralno igro in spoznavati glasbeno literaturo, obenem pa najboljšim omogočiti, da nastopijo z njim kot solisti.

Orkester je gostoval na številnih priznanih festivalih, med drugim tudi na Festivalu Ljubljana. Nekaj posnetkov s koncertov smo zbrali na treh zgoščenkah, ki smo jih izdali ob šolskih jubilejih. Orkester je v zadnjih 20 letih izvedel več kot 15 skladb slovenskih skladateljev, ki so bile posvečene prav mladim izvajalcem našega konservatorija. Poleg tega je posnel še dva koncerta za Radiotelevizijo Slovenija in nastopil na 200-letnici glasbenega šolstva na Slovenskem.

Oddelek
Modul B - Godala, Pihala, Trobila in tolkala

Članstvo
Obvezno od 2. letnika

Velikost orkestra
60 - 70 dijakov

Naš simfonični orkester so v preteklosti vodili: Vinko Šušteršič, Franc Rizmal (1987–1991), Tomaž Habe (1991–2011), Živa Ploj Peršuh (2012–2014). Leta 2014 ga je prevzel dirigent in pianist Slaven Kulenović. Pod njegovim vodstvom se je orkester predstavil na odmevnih gostovanjih doma in v tujini: Nemčiji (Dresden, München), Avstriji (Gradec), na Madžarskem (Budimpešta), v BiH (Sarajevo, Zenica), Srbija (Beograd). Redno sodelujemo tudi z Glasbeno mladino Slovenije na koncertih v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Prihajajoče prireditve

Trenutno ni dogodkov.