Oddelek pihal je eden največjih na naši šoli. Smo tudi mednarodno prepoznavni, saj so naši dijaki nagrajenci mnogih mednarodnih tekmovanj, profesorji našega oddelka pa mednarodno priznani umetniki in pedagogi.

Vsakega dijaka na oddelku obravnavamo individualno. Profesorji spremljamo, vodimo in usmerjamo njegov muzikalni, tehnični in osebnostni razvoj in ga oblikujemo v samostojnega umetnika. Tako lahko dijak s pomočjo mentorjev napreduje in povzdigne svojo raven umetniškega izraza in splošne izobraženosti.

Program izobraževanja na našem pihalnem oddelku je na zelo visoki kakovostni ravni. Večina dijakov po končanem izobraževanju na naši šoli uspešno opravi sprejemne preizkuse na Akademiji za glasbo v Ljubljani ali na različnih univerzah po celem svetu.

Dijaki na oddelku pihal pridobivajo znanje tudi drugih obveznih predmetov, kot so: komorna igra, zbor, simfonični orkester in pihalni orkester.

Vrhunski nastopi, izjemni rezultati na domačih in mednarodnih tekmovanjih ter uspešno opravljene avdicije v najboljše evropske orkestre so pokazatelji, da skozi desetletja svojega obstoja pihalni oddelek opravlja samo svojega osnovnega poslanstva, temveč ga v mnogih pogledih presega.

Naši dijaki sodelujejo na Festivalu EMONA in Evrovizijski mladi glasbeniki, s pihalnim orkestrom smo gostovali v Srbiji, Grčiji in Severni Makedoniji ter izdali zgoščenko Zgodbe iz vesolja.

Med sodelavci na oddelku so stkane prijateljske vezi. Delo nas povezuje in nadgrajuje. Mladi, s katerimi delamo, nas motivirajo, da ostajamo pedagoško aktualni in umetniško aktivni. Svoje znanje nenehno izpopolnjujemo na seminarjih in izobraževanjih doma in v tujini.

Prihajajoče prireditve

Trenutno ni dogodkov.