Na oddelku za trobila in tolkala ponujamo poučevanje široke palete inštrumentov, kot so: trobenta, rog, pozavna, tuba, evfonij in celo družino tolkal. Individualno delo z dijaki profesorjem omogoča širok vpogled v posameznikovo znanje inštrumenta in v celostni razvoj bodočih glasbenikov in umetnikov. Dijaki sodelujejo in nastopajo s korepetitorji, igrajo v komornih sestavih in v simfoničnem ali pihalnem orkestru.

Na našem oddelku poučujejo priznani slovenski glasbeniki, ki so dejavni doma in v tujini. Profesorji so izkušeni glasbeniki in pedagogi. Dijakom omogočajo širok vpogled rabe svojega inštrumenta. Predstavljajo se v mnogih slogih in sestavih glasbene umetnosti - simfonični orkester, opera, komorni sestavi, sodobna glasbena umetnost, multimedija, solistični koncerti, muzikali ipd.

Koledar šolskih dejavnosti poleg številnih nastopov v Sloveniji in v tujini zapolnjujejo tudi različni seminarji, ki potekajo na konservatoriju. Seminarje vodijo priznani in uveljavljeni glasbeniki, ki svojo profesionalno pot bogatijo z igranjem v eminentnih simfoničnih orkestrih v Evropi ali pa so uveljavljenih solisti oz. pedagogi visokošolskih glasbenih ustanov.

Vsako leto na informativnih dnevih oddelek vsem, ki si želijo poglobljenega znanja trobil in tolkal, omogoči srečanje z vodjo oddelka, ki iz »prve roke« posreduje informacije o našem delu.

Prihajajoče prireditve

Trenutno ni dogodkov.