Temelj kvalitete našega pihalnega orkestra je sistematično delo z mladimi glasbeniki, ki skozi šolanje nabirajo in bogatijo svoje glasbeno znanje, obenem pa želimo najboljšim dijakom omogočiti, da nastopijo z njim kot solisti.

Orkester se vsako leto predstavi na vsaj dveh letnih koncertih, in sicer z deli iz klasičnega repertoarja za pihalni orkester in s priredbami skladb različnih žanrov.

Oddelek
Modul B - Pihala, Trobila in tolkala

Članstvo
Obvezno od 2. letnika

Velikost orkestra
50 - 60 dijakov

Dobro delovanje orkestra se kaže v številnih koncertih po Sloveniji, izvedli pa smo tudi gostovanja v tujini. Leta 2013 smo se predstavili v dvorani Kulturnega centra na Rakovici v Beogradu (Srbija) in leta 2019 izvedli balkansko turnejo, ki se je pričela v dvorani Lucijana Marija Škerjanca na domačem Konservatoriju v Ljubljani, nadaljevala pa s koncerti v Svečani dvorani Doma vojske RS Srbije v Beogradu (Srbija), Konservatoriju za glasbo v Solunu in Volosu (Grčija) in Veliki dvorani filharmonije v Skopju (Severna Makedonija). Leta 2018 smo pri založbi KGBL izdali svojo prvo zgoščenko z naslovom Zgodbe iz vesolja.

Pihalni orkester je do leta 2023 deloval pod vodstvom dirigenta in profesorja klarineta Andreja Zupana. S šolskim letom 2023/2024 je taktirko in vodenje prevzel Mitja Dragolič, profesor klarineta in dirigent Orkestra slovenske vojske.

Prihajajoče prireditve

Trenutno ni dogodkov.