Kitarski ansambel naše glasbene šole je bil ustanovljen januarja 2004 pod mentorskim vodstvom prof. Jerka Novaka. Že od samega začetka je našel podporo pri učiteljih kitare in pri vodstvu šole, saj se je ideja združiti prijetno s koristnim v obliki večje kitarske komorne zasedbe ponujala kar sama od sebe. Prijetno se je pri pripravah programa in vajah ansambla družiti s kolegi kitaristi. Razvijanje discipline igranja, poslušanje drugih, navajanje na skupno igro in spoznavanje literature prinesejo v strokovnem pomenu največje zadovoljstvo učencem in tudi nam učiteljem.

Oddelek
Kitara in harfa

Članstvo
Obvezno od 5. razreda

Velikost ansambla
14 - 18 otrok

Po prof. Novaku, ki je zasedbo vodil sedem let, so orkester po tri sezone prevzeli prof. Anton Črnugelj, prof. Eva Hren Fras, prof. Mladen Bucić, od leta 2022 pa ga vodi prof. Mario Kurtjak.

S kitarskim ansamblom redno nastopamo na šolskih nastopih in revijah. Vsako drugo leto se udeležujemo bienalnega srečanja kitarskih ansamblov in orkestrov Slovenije v Žalcu, ki ga snema in predvaja televizija Slovenija. Zelo radi in pogosto koncertiramo tudi na različnih gostovanjih in izmenjavah.

Ansambel je krstno izvajal več novitet slovenskih skladateljev, kot so: Passacaglio Aleša Strajnarja, Ples kitar Vilka Ovsenika, skladbo Jerka Novaka na temo Greensleeves ter deli Moza Pelicana Globalno segrevanje in Bela krajina.

Že od samega začetka v naši zasedbi igrajo pretežno učenci nižje glasbene šole, občasno pa jim pomagajo starejši kolegi srednješolci ali učenci, ki so šolanje kitare na glasbeni šoli že zaključili.

Prihajajoče prireditve

Trenutno ni dogodkov.