Pedagogi našega oddelka spadajo med cenjene in izkušene učitelje v Sloveniji. Zanimanje za vpis k pouku kitare in harfe je velik. Veliko učencev žal ostane pred vrati glasbene šole. Danes imamo na voljo kar nekaj otrokom vabljivih metod za začetnike obeh inštrumentov. Avtorji so slovenski učitelji, med njimi so tudi učitelji s Konservatorija. Le-ti so aktivni tudi kot organizatorji festivalov, so solisti v različnih žanrih glasbe, komponisti in avtorji glasbe za prenekatere priložnosti.

Učitelji na oddelku enakovredno podpiramo vse učence. Z njimi se veselimo vsakega njihovega napredka, ne glede na trenutno prikazano igranje. Sodelovanje s starši nam je zelo pomembno. Skupaj z njimi podpiramo učence in jim ob nastopih čestitamo za zaslužene uspehe, pohvale in ocene.

Poleg individualnega pouka na oddelku delujejo tudi manjše komorne skupine, medtem ko kitarski ansambel uspešno deluje že celih 20 let. Na seminarjih in delavnicah, ki jih organiziramo vsako leto, se učenci srečujejo z vrstniki, profesorji in pedagogi iz Slovenije pa tudi iz tujine.

Naši učenci redno sodelujejo na državnih in bližnjih mednarodnih tekmovanjih. Njihovi uspehi so danes še kako pomembni za celostno podporo glasbenemu izobraževanju. Uspešna šola je vse prej kot tekmovanje, zato se na oddelku vrstijo mnogi razredni, tematski in javni nastopi. Pri tem doživljajo prijaznost, delavnost in spoštljivost, ki so vedenjski vzorci, ki jih bodo iz glasbene šole prenašali v vsakodnevno življenje.

Učitelji radi poudarjamo, da bomo največje zadovoljstvo in ponos doživeli takrat, ko bomo nekdanje učence srečevali na koncertnih večerih. Želimo si, da se izostren čut za odgovornost, socialne veščine do sleherne biti v svoji bližini, afiniteta do umetnosti, ki so si jih privzgojili v naših glasbenih zasedbah, spontano prenašajo dalje.
Anton Črnugelj profesor kitare

Prihajajoče prireditve

Trenutno ni dogodkov.