Učitelji baletnega oddelka se zavedamo, da je spodbujanje in usmerjanje mladega baletnega plesalca k sprejemanju odgovornosti zase in za svoje zdravje, najboljša popotnica za njegov razvoj. Naš skupni cilj je izšolati plesalce, ki niso le tehnično in fizično zmogljivi, temveč tudi umsko, čustveno in socialno pripravljeni za plesni svet. Želimo, da postanejo celostni umetniki in ne le virtuozni telovadci. Zato je v naše delo vključeno oblikovanje veščin učenja, sposobnosti sprejemanja odgovornosti za treninge, prehranjevalne navade, odprtost za dialog in sodelovanje.

Na baletnem oddelku je danes zaposlenih šest učiteljev baleta. Učitelji prihajajo iz uspešnih poklicnih plesnih okolij in poučujejo s strastjo in predanostjo. Naše poslanstvo je navdihovati, negovati in slaviti mlade baletne plesalce, ki si delijo talent, predanost in strast, da postanejo izjemni plesni profesionalci.

Posamezni dijaki tekom leta pristopijo k državnim in mednarodnim tekmovanjem. Eden od vrhuncev je zagotovo letni nastop dijakov in dijakinj našega oddelka v Cankarjevem domu. Med šolskim letom se odzovemo na številna vabila k sodelovanju na predstavah in prireditvah, npr. na mladinskih predstavah v Cankarjevem domu na povabilo Glasbene mladine Slovenija, v okviru Poletja v Ljubljani na povabilo Mestne občine Ljubljana, ipd.

Odgovor, da je naše delo pravilno usmerjeno, se kaže v dolgem seznamu naših dijakov, ki so po končanem šolanju uspešno nadaljevali svojo plesno pot. V obdobju zadnjih desetih let so nadaljevali študij na priznanih plesnih akademijah, ko so: The Rudra Bejart School (Lausanne), Codarts-University for the Arts (Rotterdam), Muenich International Ballet School (Muenchen), English National Ballet School (London), Hamburg Ballett School (Hamburg) in v gledališčih SNG Opera in balet Ljubljana, Hrvatsko narodno kazalište Ivana Zajca (Rijeka), Balletto di Verona (Verona) ter plesnih skupinah Jeune Ballet de France (Cannes), Batsheva Dance Company (Tel Aviv), Kibbutz -Contemporary Dance Company II (Tel Aviv), Fresco Dance Company (Tel Aviv), ImPerfect Dance Company (Italija) ter mnogih drugih.

Dijaki med šolanjem na baletni šoli razvijajo samodisciplino in vztrajnost, ki sta pomembni in potrebni za učenje in razvijanje tudi na drugih področjih. Plesno izobraževanje omogoči posamezniku pridobiti izkušnje, ki doprinesejo njegovemu osebnemu razvoju. Številni naši dijaki uspešno nadaljujejo študij tudi na področjih izven plesa, vendar njihova povezanost z baletom in umetnostjo ostaja in je dragocena popotnica za življenje.

Prihajajoče prireditve

Trenutno ni dogodkov.