Dvorana Marjana Kozine, Slovenska filharmonija

Kapaciteta
471 oseb

Lokacija
Kongresni trg 10, Ljubljana

Dvorana Marjana Kozine je osrednja dvorana v Slovenski filharmoniji. Zgrajena je bila leta 1881 in je ena najpomembnejših koncertnih dvoran v Sloveniji. Dvorana je bila večkrat obnovljena in posodobljena, vključno z obsežno obnovo po požaru leta 1944.

Ob sto letnici delovanja Slovenske filharmonije leta 2001 je bila Velika dvorana Slovenske filharmonije poimenovana po Marjanu Kozini v čast njegovemu izjemnemu prispevku k slovenski glasbeni kulturi in njegovemu vplivu na delovanje Slovenske filharmonije. Marjan Kozina je bil eden najpomembnejših slovenskih skladateljev 20. stoletja in eden od ustanoviteljev Slovenske filharmonije.

Naš Konservatorij vse od leta 1995 vsako leto februarja, ob počastitvi kulturnega praznika, podeljuje Škerjančeve nagrade učencem in dijakom KGBL za preteklo koledarsko leto, Škerjančeva priznanja zunanjim sodelavcem za izjemne zasluge pri umetniškem uveljavljanju šole in Škerjančeve diplome glasbenim in baletnim pedagogom KGBL. Svečan sprejem nagrajencev, podelitev nagrad in kulturni program s koncertom Simfoničnega orkestra KGBL je eden od vrhuncev naših letnih dogodkov, ki ima svoje redno mesto prav v Dvorani Marjana Kozine Slovenske filharmonije.