Življenjepis

Ivan Špacapan, rojen 29.10.1968, se je začel glasbeno udejstvovati kot samouk in kar nekaj let uspešno nastopal. Leta 2000 je zaključil srednjo glasbeno šolo v Ljubljani, smer jazz petje, in opravil sprejemne izpite na jazz akademiji v avstrijskem Gradcu, kjer je leta 2005 tudi magistriral. Od leta 2003 kot pevski pedagog poučuje jazz petje na konservatoriju v Ljubljani.

Vse skozi je glasbeno aktiven in redno nastopa v različnih glasbenih zasedbah. Kot predavatelj vodi poletne in druge delavnice doma in v tujini. Nekaj let je redno pel na RTV Slovenija, sodeloval na raznih festivalih, kot so: slovenska popevka, Ema, MMS,…ter nastopal z raznimi domačimi in tujimi glasbeniki. Je tudi.

Je avtor in aranžer, član komisije TEMSIG, član zunanjih ocenjevalcev pri glasbenih maturah ter član skupine za pripravo nalog. Je avtor učnega načrta za izbirni predmet Petje in zvočno-glasbena delavnica na dramski gimnaziji in soavtor učnega načrta za Jazz petje na umetniški gimnaziji. Dela kot mentor novim pevskim pedagogom.

Od leta 2007 je eden od ustanoviteljev nadstandardnega programa za jazz in zabavno glasbo na glasbeni šoli v Novi Gorici. S svojimi učenci redno nastopa na protokolarnih nastopih na visokem državnem nivoju.