Sešek Armin

profesor

Govorilne ure

Pon, 18:00

Življenjepis

Armin Sešek je študiral violino na Fakulteti za glasbo ( F.M.U.) v Beogradu . Po končani diplomi je dvanajst let sodeloval v orkestru Beograjske filharmonije, nato pa se je odločil za pedagoški poklic. Poučeval je na Srednji glasbeni šoli Stanković v Beogradu in v šoli za nadarjene otroke v Ćupriji.

Od leta 1992 živi v Sloveniji, kjer poučuje na KGBL.

Redno poučuje violino na poletnih šolah za mlade violiniste in njihove učitelje v Sorici , Grožnjanu (HR) in Trstu (IT). Imel je poletne šole še na Bledu, v Kopru, Postojni, Sežani, Ljubljani, Sirogojnu -Zlatibor, Devinu (IT), Domžalah in Škofji Loki.

Vodil je seminarje za violinske pedagoge v Sloveniji, Nemčiji, srbiji, na Irskem, Madžarskem in na Hrvaškem. Učenci prof. Seška so osvojili 324 nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, od tega 140 prvih, 25 absolutnih , ter 9 nazivov laureat tekmovanja.

Godalni orkester ARSEJA, sestavljen izključno z njegovimi učenci, je dobil Summa cum laude na 55. evropskem tekmovanju v Neerpeltu (BG).

Po zaključenem šolanju na KGBL njegovi dijaki študirajo v Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Moskvi, Novem Sadu, Gradcu, Celovcu, Salzburgu, Dunaju, Kolnu, Roterdamu, Londonu, Zurichu, San Franciscu in Los Angelesu.

Nekateri nekdanji dijaki danes delujejo kot pedagogi na glasbenih šolah v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Srbiji, drugi igrajo v orkestru Slovenske filharmonije, Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, Orkestru ljubljanske opere, Tonhale, Munchenskem radio orkestru, Zagrebškem Radio orkestru, v Simfoničnem orkestru HNK v Zagrebu, ORF Viena Symphony Orchestra, Seattle Philharmonic Orchestra, Augsburg Philharmonic Orchestra, Kartner Sinfonieorchester, Australian Chamber Orchestra, Zurich Chamber Orchestra.

Je dobitnik Škerjančeve nagrade, ki mu jo je podelila Srednja glasbena in baletna šola Ljubljana za izjemne dosežke na področju violinske pedagogike.

Iz pisma irskih kolegov po seminarju na Konservatoriju v Carlowu:
»We learned a lot in such a short time. We would love more.«

Dosežki