Šavli Peter

profesor

Govorilne ure

Čet, 15:00 - 15:45

Življenjepis

Na AG v Ljubljani je diplomiral iz Glasbene pedagogike in iz kompozicije in glasbene teorije (prof. Srebotnjak). Na Univerzi Yale je podiplomsko študiral med 1993 in 1995. Diplomiral je z Umetniško diplomo in postal Doktorski kandidat. Študij je nadaljeval na univerzi Cornell, kjer je leta 1999 doktoriral iz glasbenih umetnosti z obrambo doktorske disertacije Harmonska gostota pri Messiaenu.

Med leti 1999 in 2001 je vodil oddelek za Kulturno vzgojo in humanistiko v Cankarjevem domu. Nato je bil do leta 2004 samostojni delavec v kulturi.

Redno se je zaposlil na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana kot profesor solfeggia in kasneje še glasbenega stavka. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je docent za glasbeno teoretične predmete.

Sodeluje s FRI pri gradnji računalniških aplikacij za solfeggio. Je avtor raznovrstnih komornih skladb, kvartetov in vokalnih skladb ter koncertov za saksofon, klavir, violino, marimbo in koncerta za tolkalca in simfonični orkester. Napisal je pomembna simfonična dela, med njimi Favilla in Sotočje. Je avtor libreta in glasbe za mladinsko pravljično opero Pastir, ki je bila uprizarjana med leti 2011 in 2018 v Drami SNG v Ljubljani.

V privatnem življenju je registrirani vzreditelj aljaških malamutov, registrirani športni potapljač na dah in rekreativni tekač. Živi v Domžalah z Ženo Lidijo. Ima sina Mateja in hči Klaro.

Dosežki