Peternel Marjan

profesor, korepetitor

Življenjepis

Na ljubljanski Akademiji za glasbo je diplomiral iz kompozicije pri prof. Urošu Rojku ter iz klavirja z odliko pri prof. Hinku Haasu.

Za svoje študijske dosežke je prejel tri študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo, v klavirskem duu s Tjašo Šketako pod vodstvom prof. Bojana Goriška pa 1. nagrado in zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG.

Kot pianist, aranžer in komponist se redno predstavlja v Sloveniji in na tujem. Solistično je že nastopil z orkestrom Slovenske filharmonije, orkestrom RTV, orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana, s Policijskim orkestrom in z Orkestrom gimnazije Kranj.

Koncertno je sodeloval z ansamblom za moderno glasbo MD7, Ljubljanskim festivalom, s Festivalom Maribor, z društvom Slowind, v ciklih Predihano in na Slovenskih glasbenih dnevih, leta 2015 tudi na svetovnih glasbenih dnevih v Ljubljani. Kot pianist solist in komponist se udejstvuje tudi na gledaliških in baletnih odrih, med drugim je že sodeloval z ljubljanskim Mestnim gledališčem, SNG Opero in baletom v Ljubljani, Pionirskim domom, s Slovenskim stalnim gledališčem v Trstu, z ljubljanskim Konservatorijem za glasbo in balet in SNG baletom v Mariboru.

Kot baletni korepetitor je dolgo sodeloval z SNG Opera in balet v Ljubljani. Podpisal se je tudi pod avtorsko glasbo za več državnih proslav ter gledaliških predstav v organizaciji SSG Trst, Pionirskega doma in zavoda Godot.