Ogrinc Nina

profesor

Govorilne ure

Po predhodnem dogovoru.

Življenjepis

Nina Ogrinc je po končani Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani nadaljevala študij baleta na Central School of Ballet v Veliki Britaniji, kjer je uspešno diplomirala.

Leta 2005 je postala stalna članica baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana in od leta 2009 solistka v baletnem zboru. V 15 letih aktivne baletne kariere je odplesala številne vloge v klasičnih in sodobnejših predstavah Labodje jezero, Bajadera, Don Kihot, Romeo in Julija, Silfida, Serenada, Coppelia na Montmartru, Trnuljčica, Giselle, Pepelka, Hrestač, Mozart vs. Schumann, Pet tangov, Picko in Packo, Kdo je najmočnejši na svetu, Renske nimfe, Turek v Italiji, Nori malar, Vesela vdova, Knez Igor, Knjeginja čardaša, Območje udobja, Pod zvezdami, Črne maske, Otroci z roba resničnosti, Svatba, Balet 100 in Orfična himna.

Željna novih znanj je med aktivno plesno kariero nadgrajevala svoje znanje na področju kineziologije in leta 2019 zaključila magistrski študij na Fakulteti za vede o zdravju Univerze na Primorskem na temo telesnih asimetrij pri baletnih plesalcih in njihov vpliv na prisotnost mišično-skeletnih poškodb.

Leta 2020 je zaključila aktivno kariero baletne plesalke in začela svoje znanje prenašati na mlajše generacije na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Prav tako je od leta 2020 predavateljica na Višji baletni šoli, kjer poučuje predmete Klasični balet, Repertoar ter Variacije in dueti.