Mlakar Maležič Darja

profesor, korepetitor

Življenjepis

Darja Mlakar Maležič je začela svojo glasbeno pot z igranjem klavirja v GŠ Moste – Polje pri prof. Marjani Križman, kasneje pa se je začela učiti še violončelo.

Ob vpisu na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani se je odločila za klavir, njena mentorica je bila prof. Gita Mally. Po uspešno zaključeni Gimnaziji Poljane ter Srednji glasbeni in baletni šoli je nadaljevala s študijem klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak.

Njena prva zaposlitev je bila v SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je v sezoni 1999/2000 delala kot korepetitorica baleta. Na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pa je zaposlena od šolskega leta 2000/2001, kjer poučuje klavir in korepetira. Kot korepetitorica je sodelovala z različnimi inštrumentalisti, zadnja leta pa se posveča predvsem delu z mladimi pevci. Učenci in dijaki, ki jim je pomagala pri njihovem umetniškem razvoju, so na državnih in mednarodnih tekmovanjih dosegli vrsto priznanj in nagrad. Na državnem tekmovanju Temsig ji je komisija večkrat podelila posebno priznanje za zgledno sodelovanje s tekmovalcem in umetniško podporo. Leta 2019 je prejela Škerjančevo diplomo za izredne dosežke na področju glasbene pedagogike.

Redno sodeluje tudi z uveljavljenimi pevci in pedagogi, tako na koncertih kot na mojstrskih tečajih. Že vrsto let pa je tudi aktivna članica Slovenskega komornega glasbenega gledališča.

Dosežki