Življenjepis

Saksofonist Domen Koren je magistriral s pohvalo na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof.Matjažu Drevenšku in z odliko opravil specializacijo pri prof. Vincentu Davidu na Kraljevem konservatoriju v Bruslju. V obdobju študija se je izpopolnjeval še pri prof. Joonatanu Rautioli na Sibelius akademiji v Helsinkih, na Conservatorio Superior de Música de Castilla-La Mancha v Španiji, v razredu prof. Antonia Felipeja Belijarja in v Zaragozi na Conservatorio Superior de Música de Aragón, pod mentorstvom prof. Mariana Garcíe.

Je večkratni prvonagrajenec na tekmovanjih doma in v tujini (SAXGO, Werner Pirchner Preis, Gran Canaria International Saxophone Competition itd.), večkrat pa je nastopal tudi kot solist z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Orkestrom Tirolskega državnega konservatorija, Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo, komornim orkestrom Gran Canarie, Pihalnim orkestrom Gran Canarie, Ansamblom saksofona CSMCLM in Orkestrom Slovenske vojske.

Poleg pedagoškega udejstvovanja doma in v tujini, je dejaven kot član več komornih zasedb in redno sodeluje v vseh slovenskih profesionalnih orkestrih. Večkrat je igral je tudi v Mladinskem orkestru Gustava Mahlerja, Mladinskem orkestru Evropske unije in Festivalnem orkestru Schleswig-Holstein.

Je eden izmed mentorjev in dirigentov slovenskega mladinskega saksofonskega orkestra SOS in mednarodnega mladinskega orkestra saksofonov ADA. Je prejemnik akademske Prešernove nagrade in bivši štipendist Ministrstva za kulturo RS. Aktivno ustvarja z domačimi in tujimi skladatelji, ki so mu posvetili že več svojih del, ki jih je tudi krstno izvedel.

Trenutno deluje kot učitelj saksofona na glasbeni šoli Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani.

Dosežki