Kerin Krek Sonja

profesor

Govorilne ure

Po predhodnem dogovoru.

Življenjepis

Sonja Kerin Krek se je po končani Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani – smer balet leta 1994 zaposlila v SNG Opera in balet Ljubljana kot baletna plesalka v baletnem zboru, kjer je plesala v večini baletnih predstav od leta 1994 do leta 2017.

Ob delu v gledališču se je dodatno izobraževala in leta 2008 diplomirala na Oddelku za umetnostno zgodovino na Filozofski Fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2013 je diplomirala tudi na Višji baletni šoli Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani ter leta 2014 opravila strokovni izpit za učitelje.

Kot balerina se je izpopolnjevala na poletnih strokovnih programih na Dunaju, v Edinbourghu, New Yorku, Cannesu, Pragi in Londonu, kjer je leta 2003 pridobila diplomo na Royal Academy of Dance v programu Professional Dancer’s Teaching Diploma.

Od leta 2003 ob delu v gledališču poučuje balet v različnih zasebnih in državnih šolah. Od leta 2019 je predavateljica na Višji baletni šoli v Ljubljani. Leta 2017 je opravila usposabljanje za delavce z arhivskim gradivom (Arhiv Republike Slovenije), leta 2021 pa še strokovni izpit za to področje. Od leta 2017 v SNG Opera in balet Ljubljana dela kot arhivistka.