Kajtna Tanja

profesor

Govorilne ure

Po predhodnem dogovoru.

Življenjepis

Dr. Tanja Kajtna je doktorica psiholoških znanosti, s športno psihologijo se ukvarja že vse od zadnjih let dodiplomskega študija psihologije. Teme njene diplomske naloge, magistrskega dela in doktorske disertacije so bile s področja psihologije športa. Raziskovalni vidiki te tematike so ji bili v pomoč pri praktičnem delu v psihološki pripravi športnikov, že vrsto let sodeluje s številnimi vrhunskimi športniki – plavalci, atleti, tenisači in umetnostnimi drsalci, izkušnje ima tudi v delu z biatlonci, jadralci, golfisti, kolesarji, smučarji in tudi s športniki invalidi.

V svoje delo, poleg fenomenološkega pristopa, vključuje pristope vedenjsko – kognitivne terapije in hipnoterapije. Njeno globoko zanimanje za to področje izhaja tako iz lastnih izkušenj v športu, ki jih je dobila kot tekmovalka in trenerka, kot tudi iz osebnega prepričanja, da lahko stvari spremenimo, če si to le dovolj močno želimo in smo v to pripravljeni vložiti dovolj truda.

Zaposlena je na Fakulteti za šport kot redna profesorica in je predsednica Sekcije za psihologijo športa pri Društvu psihologov Slovenije.

Od leta 2019 sodeluje tudi z Višjo baletno šolo, kjer znanje športne psihologije predaja študentom študijskega programa balet.