Življenjepis

Po uspešno opravljeni diplomi je v razredu prof. Igorja Škerjanca na Akademiji za glasbo v Ljubljani z odliko zaključil tudi magistrski študij. V času rednega koncertiranja v slovenskih profesionalnih simfoničnih orkestrih in več komornih zasedbah je sodeloval z mednarodno priznanimi umetniki klasične glasbe. Tukaj naj izpostavimo Rainerja Kuchla, Georgeja Pehlivanianina, Vladimirja Fedoseyeva, Uroša Lajovica, Vasilija Meljnikova, Janeza Podleska in Egona Mihajlovića.

Že vrsto let zavzeto in tvorno sodeluje s slovenskim glasbenikom in dirigentom Tilnom Drakslerjem pri izvedbi uveljavljenega Amadeo festivala. Hkrati je član Klavirskega tria Afettuosso ter ustanovitelj in član godalnega Kaiser tria, v katerem sodeluje z violinistko Metko Udovč in violistko Katjo Žekar. Je željen gost in soustvarjalec izvajalcev slovenske popularne glasbe. Odzval se je povabilom k sodelovanju z mnogimi umetnik, med njimi z Aleksandrom Mežkom, Nino Pušlar, Zalo Smolnikar, Matjažem Vlašičem, Leonom Firštom, Giannijem Rijavcem in Ferijem Lainščkom.

Na koncertih vidnejših slovenskih kulturnih ustanov, medijskih hiš ter festivalov je že dolgo reden gost. Na tem mestu naj omenimo sodelovanje z Ljubljana festivalom, Amadeo festivalom, Festivalom Lent, Festivalom Bled, Tartini festivalom, Glasbeno matico Ljubljana in Folklorno skupina France Marolt.

V letu 2022 je bil aktivno udeležen pri zasnovi in izvedbi prvega slovenskega tekmovanja
Mladi violončelist, ki je potekalo pod pokroviteljstvom Društva akademskih glasbenikov.