Življenjepis

Alenka Jančar je z odliko diplomirala leta 1997 v razredu prof. Karoline Šantl Zupan na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2000 zaključila še podiplomski – specialistični študij v razredu prof. Fedje Rupla. V letih 1998 do 2000 se je izpopolnjevala tudi v razredu prof. Marzija Contija v Firenzah.

Svoje glasbeno znanje je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri profesorjih Vicentu Pratsu, Michaelu Martinu Koflerju, Petru-Lukasu Grafu, Davidu Nicholsonu in številnih drugih priznanih in mednarodno uveljavljenih flavtistih. Sodeluje v študijskih in drugih raziskovalnih projektnih skupinah za povezave na glasbenih šolah na Zavodu RS za šolstvo. Od leta 2017 se v okviru doktorskega študija Univerze na Primorskem še posebej ukvarja z raziskovanjem učnega procesa pri individualnem pouku flavte. Ob tem se osredotoča predvsem na celostni pristop k učenju vsakega posameznika.

Redno se udeležuje tako seminarjev s priznanimi flavtisti kot tudi mednarodnih konferenc s področja pedagogike in kognitivne znanosti.

Od leta 2008 je idejni in umetniški vodja Poletne glasbene šole v Zrečah. Leta 2020 je pridobila naziv Licenciran NLP Praktik.

Dosežki