Hribar Tina

ravnateljica VBŠ, organizator praktičnega izobraževanja, Erasmus koordinator, profesor

Govorilne ure

Po predhodnem dogovoru.

Življenjepis

Tina Hribar je svojo glasbeno pot pričela z igranjem klavirja v GŠ Jesenice, nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani ter na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2003 diplomirala iz klavirja na umetniški smeri, 2005 pa še na pedagoški smeri. Na njeni glasbeni poti so jo spremljali profesorji Elizabeta Demšar- Zupan, Alenka Dekleva, Aci Bertoncelj in Hinko Haas.

Nastopala je solistično, v klavirskem duu in različnih komornih zasedbah. Ker so jo zanimale tudi druge glasbene zvrsti, je sodelovala tudi z različnimi glasbeniki in zasedbami izven klasične zvrsti.

Kot učiteljica klavirja je bila zaposlena na GŠ Jesenice in GŠ Radovljica. Leta 2008 je zaključila usposabljanje po metodološkem sistemu in postala Willemsov učitelj. Po tej metodi je deset let poučevala v Glasbenem centru Doremi na Bledu, poučevala pa je tudi otroke z avtizmom. Občasno sodeluje tudi z Glasbeno šolo Emil Adamič.

Ima bogate izkušnje na področju korepetitorstva, kjer je sodelovala z zbori, pevci, različnimi inštrumentalisti in z baletnimi plesalci. Kot baletni korepetitor in učitelj dopolnilnega predmeta klavir je bila enajst let zaposlena na baletnem oddelku Srednje glasbene in baletne šole na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Kot baletni korepetitor je sodelovala tudi s SNG Opera in balet Ljubljana.

Leta 2012 se je pričelo njeno sodelovanje z Višjo baletno šolo, najprej kot baletna korepetitorka, kasneje pa tudi kot predavateljica predmeta Teorija glasbe. Sodelovala je pri prenovi učnih načrtov za klavir na srednji stopnji (klavir dopolnilni predmet-balet) in pri pripravi programa za predmet Teorija glasbe na Višji baletni šoli. Od aprila 2017 opravlja delo ravnateljice organizacijske enote Višja baletna šola ter se zavzema za kontinuirano delovanje šole in razvoj baletnega izobraževanja na terciarni ravni.