Horvat Tadej

profesor, korepetitor

Govorilne ure

Po predhodnem dogovoru.

Življenjepis

Pianist Tadej Horvat je leta 2005 z odliko diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak ter junija 2007 zaključil specialistični študij v razredu prof. Aleksandra Madžarja v Bernu. Za dosežene študijske uspehe je prejel Škerjančevo in dve Prešernovi nagradi. Je prejemnik zlatih plaket, nagrad ter posebnih priznanj na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Kot solist je nastopil s slovenskimi in tujimi orkestri, s katerimi je izvedel različne klavirske koncerte (Mendelssohn, Rachmaninov, Beethoven, Osredkar, Adamič).

Na 32. mednarodni konferenci EPTA je izvedel solistični recital v okviru projekta »Mednarodni Pianissimo«. Februarja 2013 je v okviru abonmajskega koncerta »Noč klavirjev« v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija izvedel Lisztov klavirski koncert. Julija 2014 je na povabilo slovenske ambasade s flavtistom Matejem Grahkom koncertiral v znamenitem Kennedy Centru v Washingtonu.

Bil je dirigent revijskega orkestra Divertimento, s katerim je poustvarjal zabavno in filmsko glasbo ter zanj ustvaril nekaj avtorskih del in priredb.

V zadnjih letih sodeluje z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki na najpomembnejših dogodkih in prireditvah po Sloveniji in tujini.

Kot korepetitor na tekmovanjih prejema številne posebne nagrade za zgledno umetniško sodelovanje.

Od leta 2015 vodi klavirski seminar v okviru poletne šole »Arsensei«.
Zaposlen je kot korepetitor in profesor klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter sodeluje z Akademijo za glasbo kot strokovni sodelavec.

Dosežki