Gadhvi Sara

profesor, referentka VBŠ

Življenjepis

Sara Gadhvi je obiskovala srednjo baletno šolo na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in jo leta 2019 zaključila z odliko. Šolanje je nadaljevala na Višji baletni šoli, KGBL, program balet, kjer je leta 2023 diplomirala in pridobila naziv Višja baletna plesalka.

Udeležila se je različnih seminarjev priznanih baletnih plesalcev in pedagogov, kot so Leo Mujić, Howard Quintero Lopez, Jean-Sébastien Colau, Maya Dumchenko, Evelyn Teri, Mónika Barna, György Szakály in Tijuana Križman Hudernik.

V času šolanja je sodelovala v večih predstavah z Društvom baletnih umetnikov Slovenije (Ratatouille, Carmen), Anton Podbevšek Teatrom (Čas je otrok, ki se s kamenčki igra: Otrok na prestolu) in SNG Opera in balet Ljubljana (Bajadera, Don Kihot, Picko Packo, Labodje jezero). Svoje pedagoške izkušnje je začela pridobivati že v okviru praktičnega izobraževanja na Višji baletni šoli s poučevanjem baleta na Glasbeni šoli Kamnik in Glasbeni šoli Vrhnika.

V šolskem letu 2023/24 je začela poučevati balet na OE Glasbeni šoli, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, hkrati pa je sprejela nov izziv referentke za študijske in študentske zadeve na Višji baletni šoli.