Cvetko Damjana

profesor

Govorilne ure

Po predhodnem dogovoru.

Življenjepis

Damjana Cvetko je diplomirala iz klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Aciju Bertonclju na drugi stopnji /koncertna smer.

Prva njena zaposlitev je bila na glasbeni šoli Vič, kjer je poučevala klavir eno leto.

Nato se je zaposlila na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je korepetirala pri klasičnem baletu.

Po nekaj letih se je posvetila le pedagoškemu delu in poučevala klavir na obeh stopnjah.

Njeni učenci dosegajo uspehe na mednarodnih tekmovanjih in TEMSIGU, ves čas pa nastopajo na javnih koncertih KGBL in drugod. Osvojili so dve prvi in dve drugi nagradi, šest zlatih plaket, ter tri prva in druga mesta. Ob zaključku šolanja na nižji in srednji stopnji so imeli tudi samostojne klavirske recitale v Veliki dvorani KGBL, v Slovenski filharmoniji in drugod. Njena učenca in dijaka Tine Bec in Tim Jančar pa danes posredujeta glasbeno umetnost kot profesorja glasbe /klavirja v glasbenih šolah, Tim Jančar pa se izraža tudi kot koncertant na glasbenih odrih.

Ves čas njenega poučevanja se je sama izobraževala na različnih seminarjih mednarodno priznanih pianistov/profesorjev, kjer pa je s svojimi učenci tudi aktivno sodelovala, kot tudi na vsakoletni EPTI po Sloveniji.

Pri vseh učencih najraje vzpodbuja ljubezen do glasbe in seveda klavirja, kjer sledi učenčevemu razvoju in veselju do glasbene umetnosti.