Seminar za tolkala – prof. Doug Perkins

10
April
Sreda
GBŠ, SGBŠ
Seminar
Doug Perkins je tolkalist, pedagog, dirigent in producent, ki deluje po vsem svetu. Trenutno je predstonjik katedre za tolkala na Univerzi v Michiganu, ki je ena najboljših ustanov za tolkala v ZDA.

Perkins je soustanovitelj enega prvih in najpomembnejših kvartetov za tolkala So Percussion, ki je sooblikoval oz. naročil ogromno skladb za tolkalni kvartet, ki so postala del standardnega repertoarja za tolkala. Iz tega vidika lahko dijakom ponudi detaljni vpogled v material, s katerim se srečujejo ne samo tekom šolanja na KGBL, ampak tudi v svoji profesionalni karieri. Prav tako je še vedno izjemno aktiven komorni glasbenik v okviru Meehan/Perkins Dua, ki redno naroča in premierno izvaja dela najpomembnejših skladateljev za tolkala 21. stoletja. Ker so tolkala tako nov inštrument, je tovrsten praktičen vpogled v srečevanje z novimi deli, naročanje novih del in njihovo premierno izvajanje velik del tolkalnega delovanja.

Perkins je tudi profesor tolkal na eni pomembnejiših ustanov v ZDA, poleg tega pa redno predava po ZDA in po svetu. Doug Perkins je poleg vsega tega tudi izjemno uspešen producent odmevnih klasično glasbenih dogodkov. Predstavil bo koncepte programiranja koncertov, tako iz umetniške kot iz organizacijske plati in učil novih znanj, ki so v današnjem glasbenem prostoru izjemno koristna, saj smo glasbeniki velikokrat delno prisotni tudi kot organizatorji dogodkov.

Navsezadnje pa je Perkins izjemen pedagog z dolgo zgodovino poučevanja na različnih ustanovah in z mnogo študenti, ki uspešno delujejo po vsem svetu.

Prijava na seminar


Brošura

Seminar je odprt za vse starostne skupine.

Trajanje:
10. – 11. 4. 2024

Rok prijave:
do 2. 4. 2024

Cena učne ure (45 min):

  • Aktivni udeleženci: 60 eur
  • Aktivni udeleženci – dijaki KGBL: 48 eur
  • Pasivni udeleženci – celoten seminar: 100 eur
  • Pasivni udeleženci – posamezen dan: 50 eur

Nakazilo kotizacije:
Ksilodrum zavod za umetniško ustvarjanje, Ljubljana
Ulica Iga Grudna 21, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 66143560
TRR: SI56 6000 0000 0810 603

Dodatne informacije:
e: joze.bogolin@kgbl.si

Potrdila o udeležbi na seminarju bo mogoče uveljavljati za pridobivanje točk na MIZŠ pri napredovanju v nazive: 0,5 točke za 8 p.u.