Ob prihodu na Vegovo ulico in z razgledi iz oken naše šole se nam razkriva pot preporoda in razvoja slovenskega glasbenega ustvarjanja, ki se je odvijalo v centru Ljubljane od konca 19. stoletja dalje. Arhitekturno je ulico na začetka 20. stoletja oplemenitil in osmislil Jože Plečnik, ko jo je povezal v sprehajalno os od Trnovske cerkve preko Trnovskega mostu, mimo Trga Francoske revolucije do Kongresnega trga. 

Ulica v poletnih dneh vabi v senco brezovega in bukovega drevoreda, do nabrežja Ljubljanice ali do postanka na urejeni razgledni terasi s klopmi in drevesi na ostankih mestnega obzidja.

V secesijskem slogu zgrajena stavba naše šole stoji v soseščini Glasbene matice, obe stavbi pa povezuje promenada in aleja doprsnih kipov slovenskih skladateljev. Blizu, samo preko Turjaške ulice je Narodna in univerzitetna knjižnica.

Med leti 1953-1963 je bila naša stavba prezidana in adaptirana za potrebe glasbenega pouka, v letih 2018 in 2019 pa temeljito prenovljena in dograjena v notranjosti. V starem skeletu spomeniško zaščitenega objekta smo s celostno prenovo pridobili nove skupne prostore, učilnice in novo koncertno dvorano, kar danes omogoča izvajanje pouka glasbe in plesa v odličnih pogojih.

Dvorane

Prizorišča za vsako priložnost

Prostori za učenje

Naj bo ples ali glasba, poskrbljeno je za kvalitetne učne pogoje

Prostori za druženje

Mirni kotički za sproščen klepet in ustvarjanje

Čudoviti pogledi

Kamorkoli se ozreš, privlačen razgled in bogato kulturno dogajanje