Iskanje


Koncerti v okviru EMONA Festivala 2022

Začetek: 10.01.2022
Konec: 15.01.2022

Spoštovani!

 

v ponedeljek, 10. 1. 2022, ob 19.00 se z otvoritvenim koncertom v Dvorani Lucijana Marije Škerjanca pričenja EMONA Festival 2022, ki ga organizirajo profesorji pihalnega oddelka nižje in srednje stopnje Konservatorija.

 

Na otvoritvenem koncertu bodo nastopili profesorji Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, v torek in sredo pa bosta sledila še dva koncerta gostujočih predavateljev prof. Mihaela Krenna, saksofon, Michella Belavanca, flavta in naših profesorjev.

 

Vabilo dopolnjujem z mislimi iz uvodnika v programski knjižici, s katerimi je profesor Jože Kregar, umetniški vodja EMONA festivala 2022, pospremil letošnji pričetek Festivala.

 

»V veliko veselje nam je, da lahko tudi v tem težkem času, ki ga je bolj kot kaj drugega zaznamovala sodobna kuga – Covid 19, organiziramo Festival EMONA 2022, glasbeni praznik, na katerem se lahko vsi lepote željni pihalci družimo ob izpopolnjevanju pri igranju svojega inštrumenta. Ravno glasba je tista, za katero vsi, ki smo sodelovali pri organizaciji Festivala verjamemo, da nas lahko vedno znova povezuje in ustvarja pristne vezi med nami.«

 

PROGRAMSKA KNJIŽICA EMONA Festivala 2022