Iskanje


Michel Bellavance

Michel Bellavance je mednarodno priznan flavtist kanadsko-švicarskega rodu. Kot profesor deluje na ženevskem glasbenem konservatoriju (HEM Švica), kitajskem nacionalnem konsevatoriju za glasbo v Pekingu, kot gostujoči profesor pa še na Conservatoire National Supérieur de Musique et Dance v Lyonu v Franciji. Kot solist nastopa praktično po celem svetu. V zadnjem obdobju je nastopal z orkestri, kot so: lizbonski orkester Gulbenkian, ženevski komorni orkester, Camerata Academica orkester iz Pariza, nacionalni simfonični orkester iz Peruja, državni orkester iz Bahíe Blance, državni orkester iz San Juana, mendoški simfonični orkester, simfonični orkester iz Marikaba in ansambel Ad Hoc. Predstavil se je s koncerti Nielsna, Iberja, Reineckeja, Bernsteina, Kabalevskega, Liebermanna, Mozarta, Bacha, Hueja in Vivaldija.

S povabili na mojstrske tečaje je Michel Bellavance zaseden čez celotno sezono. V zadnjem obdobju je bil povabljen v Anglijo na Royal College of Music London in na Mednarodno poletno šolo za flavto Benslow ter v Francijo na državna regionalna konservatorija iz Lyona in Nancyja. Predaval je tudi v Švici, Italiji, ZDA, Braziliji, Argentini, Avstraliji …

Michel Bellavance je študiral v Parizu, Ženevi, Zürichu in San Franciscu pri Aurèlu Nicoletu, Patricku Galloisu, Maxenceu Larrieuju, Andrásu Adorjánu in Paulu Renziju.