Iskanje


Dimitrij Lederer

Dimitrij LEDERER je svojo glasbeno pot pričel na Glasbeni šoli Domžale v razredu Karla Leskovca. Svoje znanje klarineta je nadgrajeval na SGBŠ Ljubljana v razredu prof. Jurija Jenka ter leta 2004 z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Slavka Goričarja.

Med študijem in po študiju se je udeleževal različnih mojstrskih tečajev in seminarjev priznanih domačih in tujih klarinetistov  doma in v tujini.

Med leti 2001 in 2015 je bil kot klarinetist in bas klarinetist zaposlen v Orkestru Slovenske vojske. Svojo pedagoško pot je začel  leta 2004 na GŠ Domžale, kjer pa je od leta 2015 učitelj klarineta s polnim delovnim časom. V zadnjih  štirih letih poučevanja je s svojimi učenci posegel po najvišjih mestih in nagradah tako na TEMSIG-u (2016, 2019), kot na mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji (Emona, Svirel) in tujini (Požarevac, Varaždin, Novi Sad, Ohrid).

Kot klarinetist je igral v pihalnem kvintetu Eol, sodeloval z Orkestrom Slovenske filharmonije, s pihalnim kvintetom Slowind in Slovenskim orkestrom klarinetov. Med leti  1997 in 2008 je bil solo klarinetist Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik, sedaj pa je že 11 let kapelnik Mengeške godbe, katere član je od leta 1993.
Dostopnost