Iskanje


Neva M. Hafner

Neva M. Hafner je z učenjem saksofona začela na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, študij pa je končala pri prof. Matjažu Drevenšku na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjevala se je na seminarjih pri C. Delanglu, V. Davidu, Kenneth Tze-ju, L. Mlekuschu in drugih. Pred študijem glasbe je končala študij politologije-mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in magistrirala iz medijskih študijev na ISH (Istitutum studiorum Humanitatis) v Ljubljani.

Neva M. Hafner je profesorica saksofona na Glasbeni šoli Laško Radeče, kjer poleg rednega pouka vodi tudi orkester saksofonov. Učenci pod njenim mentorstvom dosegajo vidne rezultate na državnih in mednarodnih tekmovanjih in se uspešno spopadajo tudi s sprejemnimi izpiti za nadaljevanje glasbenega izobraževanja.

Je članica Pihalnega orkestra Svea Zagorje, kot pevka ali saksofonistka pa je sodelovala in še vedno sodeluje tudi z različnimi big bandi, ter drugimi glasbenimi skupinami in solisti (Eva Hren, Iva Stanič, Katrinas, Pax, Orleki, Jure Tori, Folk Idoli, Neva Marn in Kud KUD, skupina Veter, Fossily Band idr).