Iskanje


Ruben Dalibaltayan

Ruben Dalibaltayan (1973) se je rodil v Erevanu v Armeniji. Študiral je pri Anahit Shahbazyan v Erevanu in Arthuru Berngardtu in Valeryju Kastelskem na Konservatoriju Čajkovski v Moskvi.

Je nagrajenec desetih prestižnih mednarodnih klavirskih tekmovanj v Armeniji, na Kitajskem, Hrvaškem in v Italiji. Posebno pozornost predano posveča promociji del armenskih in hrvaških skladateljev. Za dvojni album Klavirska dela Blagoja Berse je dobil najvišje priznanje hrvaškega ministrstva za kulturo – nagrado Vladimir Nazor.

Je profesor klavirja na Akademiji za glasbo zagrebške univerze. Od leta 2017 je gostujoči profesor na lihtenštajnski glasbeni akademiji. V sezoni 2018/2019 prevzema profesuro na Glasbeni akademiji v Brescii (Talent Music Master Courses).

Med drugimi sta njegova študenta Aljosa Jurinić – zmagovalec tekmovanja Robert Schumann (Zwickau, 2012), finalist tekmovanja Frederic Chopin (Varšava, 2015), 5. nagrada Queen Elizabeth (Bruselj, 2016) – in Ivan Krpan – prvonagrajenec na tekmovanjih Ferruccio Busoni (Bolzano, 2017) in Ettlingen International Piano Competition 2016.