Iskanje


Dan odprtih vrat - oddelek za jazz in zabavno glasbo

Začetek: 09.12.2017 ob 10:00

Spoštovani,
dne 9. decembra 2017, bomo na Oddelku za jazz in zabavno glasbo Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana organizirali dan odprtih vrat, na katerega tudi tokrat vabimo vse mlade glasbenike – inštrumentaliste (kitara, tolkala, trobenta, pozavna, saksofon, klavir in bas/kontrabas) ter pevce, ki jih zanimata jazz in zabavna glasba. Prav tako ste vabljeni tudi vsi učitelji dotičnih, pa tudi preostalih predmetov, ki se poučujejo na glasbenih šolah. Na vas s tem dopisom tudi apeliramo, da učence, ki jih tovrstna glasba zanima, spodbudite k udeležbi, saj bodo tako iz prve roke spoznali s čim se ukvarjamo pri nas in kakšne izkušnje lahko z njimi delijo naši učenci, ki že obiskujejo gimnazijski glasbeni program (jazz in zabavna glasba).

Prav tako vsa zahvala kolegom v glasbenih šolah, ki so se v lanskem letu zelo zavzeli za uspešno promocijo te glasbene zvrsti, katere možnost nadaljnje glasbene poti omogoča naš konservatorij. To se je po odličnem obisku informativnih dni v lanskem letu odrazilo tudi v velikem odzivu nadarjenih mladih glasbenikov marca 2017 na sprejemnih izpitih.

Dan odprtih vrat se bo v prostorih Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, na Ižanski 12 v Ljubljani odvijal od desete pa do trinajste ure (s krajšimi  odmori), učenci bodo imeli vpogled v delo pedagogov pri skupinskih predmetih (skupinska igra, osnove improvizacije) in pri individualnem delu, imeli pa bodo priložnost slišati tako igranje učencev kot tudi profesorjev oddelka. Seveda pa pogovor o vsem v zvezi s sprejemnimi izpiti, ki bodo marca 2018.
Ker se udeleži sprejemnih izpitov vsako leto veliko več kandidatov, kot jih lahko sprejmemo, je pravočasna priprava zelo pomembna.
Obisk priporočamo še posebej, vendar ne izključno, učencem višjih letnikov GŠ, ki sočasno obiskujejo zadnje razrede osnovne šole ali nižje letnike različnih srednjih šol in gimnazij.
Morebitna vprašanja in prijave učencev in učiteljev (le-te so potrebne zgolj zaradi zagotavljanja ustreznih prostorov predstavitve) pošljite na:
prijave@kgbl.si
V upanju, da boste informacijo prenesli naprej in se morda tudi sami oglasili, vas lepo pozdravljamo,
Oddelek za jazz in zabavno glasbo KGBL