Iskanje


1. Šolski dan, torek, 1. september 2020

Spoštovani starši, 

Pišem vam v želji, da vas še pred začetkom šolskega leta obvestim o urniku in vas povabim na skupni sestanek. Upam, da ste poletje lepo preživeli in da ste si, tako vi kot vaši otroci, dodobra odpočili in nabrali novih moči. V torek (1. september) ob 19h vas vabim na uvodni sestanek vseh staršev 1. razreda baletne šole. Zberemo se pred vhodom v stavbo Konservatorija na Ižanski 12. 

Zaradi situacije v zvezi z novim korona virusom, je nošnja maske na šoli obvezna, prav tako vzdrževanje medsebojne razdalje. Kratka navodila šolskega reda. (tukaj) Na sestanku si bomo zapisali pomembnejše datume, seznanil bi vas rad s potekom baletnega šolanja, nekaterimi pravili in predvsem z obleko in opremo za pouk baleta na Konservatoriju. Seveda bo nekaj časa namenjenega tudi vašim vprašanjem.

Objavljam skripto (tukaj) v kateri so informacije v zvezi z baletnim šolanjem vaše hčerke oz. sina. Skripto si prosim v celoti preberite še pred sestankom, saj bodo na sestanku izpostavljeni le najpomembnejši poudarki. Prosimo vas, da se sestanka, ki bo trajal največ 45 minut, zanesljivo udeležite.

Opozorim vas še na morebitne težave s parkiriščem, zato predlagam zgodnejši prihod, da bomo lahko začeli pravočasno. Na sestanek ste vabljeni tako starši kot vaši otroci, sicer pa je ta dan, torej torek (1. september), baletnega pouka prost dan, v sredo (2. september) pa se prične pouk baleta po urniku. Urniki baletne šole so objavljeni na spletni strani Konservatorija na spodnji povezavi:

http://www.kgbl.si/urnik-baletne-sole.html

Prosim vas še, da z nakupi baletne opreme (predvsem baletnih copat) počakate do našega snidenja. 

V kolikor je balet za vas in vaše otroke novo področje, predlagam da naj otroci v prvih dneh septembra pridejo k pouku oblečeni v udobna oblačila, kot npr. za pouk telovadbe, obute pa naj imajo bombažne nogavice. Tisti, ki pa so že obiskovali baletno pripravnico, pa naj pridejo oblečeni tako kot ponavadi.

V prihodnjih dneh vas toplo vabim k ogledu kratkih, le nekaj minutnih, poljudnih videou s skupnim naslovom: Spoznajte klasični balet. Namenjeni so predvsem vam, dragi starši, lahko pa k ogledu povabite še koga, ki ga balet zanima. Posnetki so nastali na našem Konservatoriju, sogovorniki, priznani slovenski baletni strokovnjaki in učitelji pa strnjeno predstavijo ključne teme baletnega šolanja. Verjamem, da bodo odgovorili na marsikatero vprašanje, ki se vam je morebiti že porodilo. Na spodnji povezavi lahko izbirate med temami:

https://www.youtube.com/watch?v=tfK-ciyRvXY&list=PLxNL6a3YIksrz3klLSs5WXCfMuJIfgT0I

Veselim se srečanja in vas do takrat lepo pozdravljam,

 

Mihael Žveglič, prof.